Water Bulgaria  

Стартира нов етап от строителството на водния цикъл в Шумен

11.12.2014   |   Проекти
 

Начало на изграждането на Лот 2 от втория етап на водния цикъл в Шумен дадоха кметът на града Красимир Костов и инж. Георги Станилов, представител на фирмата изпълнител Аква билд Шумен.

Дейностите по рехабилитация и разширение на канализационната мрежа и съпътстващата водопроводна мрежа се изпълняват в рамките на подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.".

На събитието присъстваха зам.-областният управител Селиме Кърджалиева, зам.-кметовете Митко Киров и Иван Йонков, управителят на ВиК Светлозар Дамянов, управителят на РИОСВ Теофан Димитров, представители на Аква билд Шумен и др.

„Днес стартираме последния от трите големи строителни лотове, които съставляват проекта за воден цикъл на Шумен - етап 2. Проектът е сложен и от голямо значение е изпълнителят да работи качествено и да приключи в срок", каза кметът на Шумен Красимир Костов.

Общата стойност на проекта е 75 млн. лв. В него са включени изграждането на пречиствателна станция за отпадни води, помпената станция Дивдядово. Лот 2 включва рехабилитация на водопроводната и канализационна мрежа на Шумен на стойност близо 32 млн. лв. Предвижда се проектът да приключи на 19 юни 2015 г.

     
Източник: Община Шумен

Ключови думи: помпена станция Дивдядово   ПСОВ   воден цикъл   Аква билд Шумен  

Област: ВиК   Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...