Water Bulgaria  

София и португалската община Авейро си партнират по проект за управление на водите

31.10.2013   |   Проекти
 

София е сред осемте общини, които участват в международен проект за оползотворяване на добавената стойност на водата за местно и регионално развитие – Aqua-add. Проектът се финансира по програма INTERRREG IVC на Европейския фонд за регионално развитие на ЕС.

Последният проведен форум на участниците се проведе в края на месец септември и на него присъстваха представители на общините партньори - Лион, Франция; Айндховен, Холандия; Копенхаген, Дания;  Бремерхавен, Германия; Авейро, Португалия;  Империя, Италия;  София, България, Дебрецен, Унгария и три университета от градовете Авейро, Империя и Дебрецен.

По време на събитието бе представен проект в Ria de Aveiro – плитка лагуна на централното Атлантическо крайбрежие на Португалия, където се сливат три реки – Vouga, Antua и Boco, и която се свързва с Атлантическия океан чрез пролив. Територията е застрашена от постоянни наводнения и поради тази причина е изградена хидравлична обезопасителна система за, която обхваща няколко шлюза.

Столична община участва в проекта с представянето на добри практики от довършването на корекцията на река Владайска и интегрирания проект за водния сектор на София.

По време на събитието е обсъден разработваният по проекта наръчник „Добавената стойност на водата” за развитие на урбанизираните територии. Обсъдено бе и изготвянето на Наръчник за „Основни участници в инвестиционния процес”, който цели представяне на анализ, успешни примери и предложения от всички страни-партньори.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   INTERRREG IVC   Европейски фонд за регионално развитие   ВиК   воден сектор  

Област: Проекти  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...