Water Bulgaria  

Реконструират водната инфраструктура в Димитровград

28.10.2013   |   Проекти
 

Официално бе дадено началото на строителните работи по проекта за реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа по десния бряг на Димитровград. На церемонията бе направена първа копка от кмета на общината Иво Димов, директора на РИОСВ - Хасково инж. Димитър Илиев и представителя на консорциума изпълнител на ремонтните дейности инж. Георги Станилов. Проектът е на стойност 13,2 млн. лева и се финансира от ОП Околна среда 2007–2013.

В рамките на проекта ще бъде извършена реконструкция на главните канализационни колектори за отвеждане на отпадните води от десния бряг на града. „Това ще доведе до подобряване на екологичното състояние, разрешаване на проблема с отпадните води и достигане на европейски стандарти в качеството при отвеждането и пречистването им, елиминиране замърсяването на водите на р. Марица и предпазване на подземните води от замърсяване”, коментират от общинската администрация.

Предстои да бъде изградена нова канализация и ще бъдат подменени 4,2 км канализационна мрежа. В разработката са предвидени и средства за асфалтиране на разкопаните пътни участъци. Проектът трябва да приключи до 31 декември 2014 година.

     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   водна инфраструктура   ВиК   воден сектор   канализационна мрежа  

Област: Проекти  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...