Water Bulgaria  

ВиК операторите трябва да представят пред ДКЕВР нови бизнес планове за 2013 г.

10.01.2013   |   Бизнес
 

Всички ВиК оператори ще трябва през тази година да представят в ДКЕВР нови бизнес планове, чието изпълнение ще се обвързва с постановяваните от ДКЕВР цени на ВиК услугите. Това обяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев по време на обществено обсъждане на проекта на указания за изготвяне на бизнес плановете, които регулаторът е представил.

"Откакто се въведе регулирането на ВиК услугите, непрекъснато натрупваме опит за начина, по който трябва да се изготвят бизнес плановете и да се регулират цените по най-добрия за потребителите начин", каза Семерджиев.

Според него основен проблем за ВиК сектора са дълго отлаганите инвестиции и именно това трябва да се промени с изпълняването на инвестиционни програми.

"Досега се късаше връзката между бизнесплана на даден ВиК оператор и цените, които ДКЕВР постановява, но сега вече бизнес планът и цените ще са обвързани и изпълнението на бизнес плана ще гарантира и постигане на ценовите нива, които са предвидени от дружеството. Това ще позволи да се правят планове за дългосрочни инвестиции, защото дружеството ще знае при изпълнение на тези инвестиции какви цени на услугата ще постигне", обясни Семерджиев.

     
Източник: БТА; снимка: ДКЕВР

Ключови думи: ВиК оператори   ВиК дружества   ДКЕВР  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...