Water Bulgaria  

ВиК инсталациите в Парадайз център

07.12.2012   |   Реализации
 

Водоснабдителната и канализационната инсталация в сградата е изградена от Атаро Клима  в партньорство с Пайпсистем. Проектант на инсталациите е фирма Проарх. Центърът се захранва с вода от две водопроводни отклонения. Вътре в сградата е развита водопроводна мрежа, която достига до всеки консуматор. Осигурен е воден запас за битови нужди във водоем с обем 137 м3, разположен на ниво -4 или кота -18,60 м. Доставянето на вода се осъществява с помпена група от три инверторни помпи. Водопроводните клонове на нива -3 и -2 са изпълнени с електрическо подгряване, за да се предотврати замръзването им. Затоплянето на водата за битови нужди се извършва локално с електрически бойлери.

С цел икономия на питейна вода в сградата е изградена отделна мрежа, която захранва тоалетните казанчета в обществените тоалетни, автомивката и някои други консуматори с вода от сондажния кладенец в най-долния сутерен на сградата.
Канализационната система на сградата до нивото на терена е гравитачна. Каналните води се отвеждат посредством седем канализационни отклонения в уличните колектори. Водите от подземните нива се събират в осем резервоара на ниво -3, откъдето се препомпват към уличните колектори. На канализационната мрежа е изпълнена вентилация, което значително подобрява работата и осигурява и по-голям комфорт в сградата. Изпълнени са отделни клонове за води, замърсени с масла от паркингите и води, замърсени с мазнини от ресторантите. Тези води преминават през пречиствателни съоръжения преди вливането им към общия поток. Тласкателите на каналните помпени станции се подгряват, за да се избегне замръзването им през зимата.

Канализацията за отвеждане на атмосферни води е проектирана и изпълнена от фирма Юнитрейд интернешънъл, като изцяло са използвани софтуер и материали на водещата в света фирма Geberit. Монтирана е съвременната система Pluvia за вакуумна канализация, с дублираща аварийна система, която осигурява висока надеждност при експлоатация. Всички покривни отводнители са изпълнени с подгряване, което гарантира работата им при всякакви атмосферни условия.

     
Източник: Атаро Клима; снимка: Парадайз център

Ключови думи: ВиК   парадайз център   Пайпсистем   Атаро Клима  

Област: Реализации  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...