Water Bulgaria  

Проведе се конференция за изграждане на пречиствателни станции за отпадни води в България

05.12.2012   |   Събитията
 

Конференция за състоянието и предизвикателства при изграждането на пречиствателни станции за отпадъчни води се проведе на 3 декември в София.

По време на откриването на събитието министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че в момента в страната функционират и са в процес на строителство около 300 съоръжения.

„Надявам се участниците в следващото издание на конференцията да говорят за интегрирани водни проекти. Съвместно с Министерството на околната среда и водите разработихме стратегия, която ще ни даде посоката на работа, за да подобрим състоянието на сектора. Работим и по много важна наредба за проектиране и изграждане на пречиствателни станции за отпадни води”, каза министър Павлова.

Съдействие при изготвянето й ще бъде търсено от експерти от Университета по архитектура, строителство и геодезия по отношение на техническата част. Регионалният министър обърна внимание на малкия брой студенти, дипломиращи се в областта на ВиК – между 40 и 50 на година, и посочи, че това може да доведе до недостиг на специалисти в сектора.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: отпадни води   пречиствателни съоръжения   пречиствателни станции   екология  

Област: Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...