Water Bulgaria  

Управлението на водната инфраструктура обсъдиха в Пловдив

23.10.2012   |   Събитията
 

На 23 и 24 октомври т. г. в Парк хотел Империал в Пловдив се състояха Кръгла маса за Устойчивото управление на водната инфраструктура в българските общини и технически семинар с демонстрация на Технологии за рехабилитация на ВиК инфраструктура.

Събитията се проведоха под патронажа на кмета на община Пловдив - инж. Иван Тотев и с подкрепата на министерство на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония. Организатор бе Индустриален клъстер Подземна инфраструктура (ИКПИ).

В събитието участваха Добромир Симидчиев, зам. министър на регионалното развитие и благоустройство и Атанаска Тунтова, директор Басейнова дирекция, Пловдив. "Негова основна цел бе да се съберат на едно място представители на заинтересованите страни в областта на управлението на ВиК мрежата в България и свързаната с нея наземна пътна инфраструктура, за да се проведе обширен дебат за проблемите при управлението й", коментираха организаторите.

"Има проблеми, но има и решение", каза при откриването зам. министър Симидчиев. „Проектите вече се избират не по най-ниска цена, а по икономическа рентабилност, тъй като най-ниската цена не гарантира устойчивост на проекта”, допълни той.
Специално за IndustryInfo.bg, повечето от присъстващите изразиха задоволството си от възможността да обсъдят актуалните проблеми в сектора. Участниците в техническия семинар имаха възможност да се запознаят с възможностите и предимствата на безизкопните технологии, широко използвани в Япония за рехабилитация на ВиК инфраструктура.

Специални гости бяха представители на министерство на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония, Японска асоциация по канализация и Tokyo Metropolitan Government, които споделиха опита на японската страна при управлението на ВиК активи.За добиване на по-добра представа за методите за рехабилитация бяха проведени демонстрации на технологиите Спирално сглобена тръба (SPR) и Облицовка с втвърдяване на място (CIPP).

Иван Иванов, председател на Индустриален клъстер Подземна инфраструктура сподели, че засега безизкопните технологии в България се приемат само като алтернативен метод, но в други европейски страни, САЩ, Япония те са стандарт.” Затова смятам, че този тип технологии имат голямо бъдеще у нас”, заяви той.

     
Източник: ИКПИ; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ВиК   водна инфраструктура   рехабилитация   безизкопни технологии  

Област: Събития  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...