Water Bulgaria  

Състоя се конференция на тема Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи

21.11.2012   |   Събитията
 

На 19 и 20 ноември, в Интер Експо Център, София официално се проведе 5-тата Международна конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи”, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ).

"Планираме създаването на фокус група, състояща се от представители на бранша, която да се бори с физическите и търговски загуби на вода", заяви Добромир Симидчиев, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

При старта на събитието министърът на околната среда и водите Нона Караджова анонсира създаването на наредба, която да регулира водоползването в страната.
 
„Загубите на вода във водоснабдителните мрежи е проблем на почти всички градски агломерации по света и могат да бъдат сериозен проблем в областите, където водата не достига”, коментираха организаторите. „Този проблем изисква незабавно внимание и подходящи действия за намаляване на стреса върху оскъдни и ценни водни ресурси. Няколко големи градове започнаха вече програми, насочени към постепенно намаляване на загубите, а е добре известно, че и много фирми и ВиК дружества разработиха и прилагат стратегии и технологии за контрол на течовете и водните загуби, които се оказаха много ефективни.

Конференцията, която се проведе за пета поредна година, се счита за най-голямата проява по загуби на вода в Балканския регион. Тя разгледа наличното ноу-хау и най-добри практики и препоръча нови подходи за по-ефективно управление на ВиК системите, с ударение върху намаляване загубите на вода”, допълниха от БАВ

Конференцията се проведе с подкрепата на Европейската асоциация по водни ресурси (EWRA).

     
Източник: БАВ

Ключови думи: ВиК   водоснабдителни системи   управление на водите  

Област: Събития  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...