Water Bulgaria  

Започна процедурата за изграждане на водния цикъл в Ракитово

Община Ракитово започна процедурата по реализацията на проекта за изграждането на воден цикъл в града. Обявена е обществена поръчка за подготовка на инвестиционен проект, а конкурсът за избор на изпълнител е насрочен за 26 септември. Общата сума за инвестиционните проекти е 1,2 млн. лв.

Обществената поръчка включва две обособени позиции. Първата от тях е за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в общинския център Ракитово с капацитет 8450 еквивалент жители. В Ракитово ще бъдат направени два колектора с обща дължина 3.7 км, като 2.2 км са довеждащ колектор до квартал Запад.

Предвидено е изграждане на 6.7 км нова канализационна мрежа, реконструкция и модернизация на 9.6 км стара канализационна и 16.3 км стара водопроводна мрежа. За инвестиционния проект за Ракитово са осигурени 550 хил. лв.

Втората обособена позиция включва изграждане на пречиствателна станция за отпадни води за Костандово и Дорково, чийто капацитет е 7550 е. ж. Наред с довеждащите колектори ще се изградят 5.9 км нова канализационна мрежа и ще бъдат реконструирани 8.1 км канализационна и 14.1 км водопроводна мрежа. За тази обособена позиция са предвидени 650 хил. лв.

Финансирането ще бъде осигурено по ОП Околна среда по схемата за подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации между 2000 и 10 000 жители.

     
Източник: velingrad.com; снимка: sxc.hu

Ключови думи: воден цикъл   проекти   водоснабдяване   ВиК   водопроводи   колектори  

Област: Обществени поръчки  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обществени поръчки/Търгове

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...