Water Bulgaria  

Световната банка ще изготви национална стратегия за водния сектор

27.07.2012   |   Бизнес
 

Българското правителство и Световната банка подписаха две споразумения за предоставяне на консултантски услуги при разработването на Национална стратегия за отрасъл Водоснабдяване и канализация и на Стратегия за интелигентна специализация в областта на иновациите.

Двете стратегии са крайно необходими, за да бъде даден по-нататъшен импулс в инвестиционните планове на България за сектор ВиК и изграждане на иновационна инфраструктура, съобщават от Министерски съвет.  

„Споразумението е част от предвидените в договора 7 области на дейност за цялостно реформиране и устойчиво развитие и управление на сектор ВиК, включително изготвяне на отраслова стратегия за сектора и свързаните с това проучвания, анализи, работни посещения и др. Споразумението е на обща стойност 3,5 млн. лева и се сключва за срок до 14.08.2014 г.”, уточниха от правителството.

И двете споразумения за предоставяне на консултантски услуги са разработени в рамките на Меморандума за разбирателство със Световна банка за партньорство и оказване на техническа подкрепа във връзка с изпълнението на Структурните инструменти на ЕС, подписан през януари т. г.

До края на 2013 г. България има достъп до финансиране по линия на Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС в размер на близо 7 млрд. евро.

     
Източник: Министерски съвет

Ключови думи: ВиК инфраструктура   управление на води   еврофондове  

Област: Бизнес  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Сентра ООД
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...