Water Bulgaria  

Подписват договор за реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води в Габрово

26.07.2012   |   Проекти
 

На 27 юли в Габрово ще бъде подписан вторият договор за строителство в рамките на проекта за водния цикъл на града.

С решение на кмета на община Габрово Обединение ГБС-Биогест-Габрово (състоящо се от Главболгарстрой - София, Бора - София, Биогест Интернационал - Германия и подизпълнител Димас – Габрово) е определено за изпълнител на реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води.

Стойността на договора е малко над 19 млн. лв. без ДДС, а продължителността му ще бъде общо 42 месеца. Предвидени са 30 месеца за проверка, актуализиране, привеждане към настоящата нормативна уредба, достигане на готовност за положителен доклад за оценка на съответствие на предоставения от възложителя идеен проект за реконструкция на станцията, изготвяне на технически и работен проект, строителство и монтаж на съоръжения, обучение на експлоатационния персонал. Предвидени са и допълнително 12 месеца период за откриване на дефектите, включително надзор и подпомагане на експлоатацията и поддръжката на пречиствателната станция

Технологичната схема на съществуващата пречиствателна станция включва механично, биологично пречистване и обеззаразяване с течен хлор. Въвеждането в експлоатация е осъществено през 1984-85 г. Към този момент са изградени всички основни технологични и помощни съоръжения по пътя на водата и утайките в съответствие с първи етап на основния работен проект. Това са 50% от съоръженията за краен етап.

Пречиствателната станция ще бъде проектирана според екологичните стандарти, зададени в Директивата за градски отпадъчни води за проекти над 100 000 е. ж. с отстраняване на биогенните елементи азот и фосфор и да отговаря на нормативите за заустване на пречистената вода в приемник, определен като чувствителна зона. Реконструираната станция ще има хидравличен капацитет 14 860 куб. м/ден и капацитет на биологично пречистване 99 780 е. ж.

     
Източник: Интегриран проект за воден цикъл на Габрово

Ключови думи: воден   пречиствателна станция   реконструкция  

Област: Проекти  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...