Water Bulgaria  

Община Варна набира оферти за строител на дълбоководното заустване на ПСОВ Златни пясъци

Община Варна официално стартира процедурата за строежа на дълбоководно заустване на пречистените води от пречиствателната станция Златни пясъци.

Финансирането на поръчката се осъществява чрез договор за безлихвен заем от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), като общата й стойност възлиза на почти 7,8 млн. лева без ДДС. Проектът за развитие на инфраструктурата за отпадни води в агломерация Златни пясъци се финансира и по ОП Околна среда.

Реализацията му ще се осъществи в рамките на два етапа, като в първия са включени прединвестиционно проучване за ВиК системата на агломерация к.к. Златни пясъци, изготвянето на идеен проект за реконструкция, модернизация и разширение (при необходимост) на пречиствателната станция и съпътстващата инфраструктура, която включва дълбоководно заустване, колектори, електропровод, водопровод и друга довеждаща инфраструктура.

Вторият етап, предвиден в проекта, ще включва инженеринг на пречиствателната станция, заедно със съпътстващата инфраструктура, включително за дълбоководно заустване, работно проектиране, строителство и доставка на оборудване строителство на дълбоководното заустване за прчиствателната станция – Златни пясъци.

Изпълнението на обществената поръчка е със срок за изпълнение до шест месеца, като той започва да тече от датата на съставяне и подписване на протокол за откриване на строителна площадка.

Оферти за участие в настоящата процедура, която е част от втория етап могат да бъдат подавани до 9 юли в сградата на община Варна.

     
Източник: Община Варна

Ключови думи: заустване   пречистени води   отпадни води   пречиствателна станция   околна среда  

Област: Обществени поръчки  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обществени поръчки/Търгове

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...