Water Bulgaria  

Споразумение със САЩ регламентира изграждането на водопровод до полигона Ново село

28.05.2012   |   Проекти
 

На последното си проведено заседание правителството одобри проект на техническо споразумение за водоснабдяване на полигона Ново село. Изграждането на ВиК-инфраструктурата е ангажимент на страната ни по силата на междуправителственото споразумение на България и САЩ от 2006 г. за сътрудничество в областта на отбраната.

Учебният полигон се ползва съвместно от българските и американските въоръжени сили. Изграждането на водопровод до него ще осигури питейна и непитейна вода за още шест населени места с повече от седем хиляди жители в областите Сливен и Бургас.

За реализирането на проекта Министерски съвет предостави 5 млн. лв. по бюджета на МРРБ за строителството на водопровода през тази година. Въоръжените сили на САЩ също ще участват финансово в проекта с над 3,3 млн. лв. без ДДС. С одобреното техническо споразумение се уреждат условията за изграждането на инфраструктурата и конкретните ангажименти на българската и американската страна.

     
Източник: МС; снимка: agencia-sliven.com

Ключови думи: водопровод   изграждане   водна инфраструктура   ВиК  

Област: Проекти  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...