Water Bulgaria  

Представиха проекта за воден цикъл на Враца

11.05.2012   |   Проекти
 

Намаляване на загубите по водопреносната мрежа от 88% до 20% и преустановяване на замърсяването на р. Дъбника са едни от важните резултати, които се очакват от реализацията на интегрирания проект за воден цикъл на гр. Враца. Това бе обявено по време на организираната от община Враца начална конференция по публично представяне на проекта.

На конференцията бяха представени целите, задачите и дейностите по изпълнението на проекта към момента. С  въвеждането му в експлоатация ще бъде удължена канализационната мрежа с около 30 км. Чрез изграждане на нова водопроводна връзка ще бъдат минимизирани загубите по довеждащия водопровод от язовир Среченска бара до Враца.

Проектът предвижда оптимизиране на пречиствателните процеси и подобряване на ВиК услугите за населението. По този начин ще се предотвратят рисковете за околната среда, произтичащи от преливащи септични ями, което ще доведе до намаляване на здравословния риск върху човешкото здраве.   

Общата стойност на проекта е 136 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 124 млн. лв. Финансира се от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет чрез Оперативна програма Околна среда 2007 – 2013 г.

Продължителността на проекта е 72 месеца, считано от датата на влизане в сила на договора за безвъзмездна финансова помощ с начало 15 януари 2010 г. и край 15 януари 2016 г.

     
Източник: ОП Околна среда; снимка: община Враца

Ключови думи: воден цикъл   водопроводна мрежа   пречистване на води  

Област: Проекти  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...