Water Bulgaria  

Дейностите по Лот 2 на интегрирания воден проект в Русе са приключили навреме

07.05.2012   |   Проекти
 

Ръководството на Строително-предприемачески холдинг (СПХ), изпълнител на Лот 2 от интегрирания воден проект в гр. Русе, разпространи информация във връзка с медийни публикации, касаещи изпълнението на Лот 2, част от който са подобектите Крайбрежен колектор и Кейова стена.

Ръководството на изпълнителя заявява, че дейностите по Лот 2 са приключили напълно през декември 2011 г., когато е бил издаден Taking Over Certificate за всички подобекти, включително Крайбрежен колектор и Кейова стена.

Споменатият в публикациите колектор, който се посочва като причина за неизползването на пълния капацитет на новата пречиствателна станция, не е част от проекта.

"В случая става дума за колектор с диаметър 1600 мм от Речна Гара до Помпена станция Кея с дължина 3000 м, който се стопанисва от ВиК Русе.

Неговото основно предназначение е да събира отпадните води от централната градска част и да ги подава към Помпена станция Кея и от там през новоизградения Крайбрежен колектор с диаметър 1800 мм постъпват в пречиствателната станция.

Към момента съоръжението от Речна гара до Помпена станция Кея не функционира и не изпълнява предназначението си, тъй като е затлачено. Вследствие на това не се подават отпадни води в станцията", уточняват от Строително-предприемачески холдинг.

Изграденият от холдинга крайбрежен колектор е в експлоатация от половин година и по него тече вода към пречиствателната станция.

     
Източник: СПХ, снимка: rgbstock.com

Ключови думи: ВиК   отпадни води   интегриран воден проект   помпени станции   колектор  

Област: Проекти  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...