Water Bulgaria  

Модернизират пречиствателната станция и ВиК мрежата в Провадия

02.05.2012   |   Проекти
 

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на Провадия инж. Филчо Филев подписаха договор за изграждане и реконструкция на 3 км ВиК мрежа и модернизиране на градската пречиствателна станция за отпадни води. Проектът е на стойност 18.7 млн. лв., осигурени от Оперативна програма Околна среда и от общината.

В рамките на проекта ще се изгради нова канализация в Южната промишлена зона на Провадия, ще се реконструира ВиК мрежа по ул. Дунав, основно ще се ремонтира канализационен тласкател и ще се осигури биологичното пречистване на отпадните води в съществуващата пречиствателна станция. Общината вече има избран изпълнител на обектите и в най-скоро време предстои първата копка по проекта, който трябва да приключи до октомври следващата година, информираха от Министерството на околната среда и водите.

Договорът с община Провадия е четиринайсетият пореден по процедурата за строителство, с който договорените средства във водния сектор на оперативната програма достигат 2 млрд. лева.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: пречиствателни станции   ВиК мрежа   биологично пречистване  

Област: Проекти  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...