Water Bulgaria  

Очакват оценката за водния цикъл на Велики Преслав

21.04.2012   |   Проекти
 

Двама еврокомисари посетиха Велики Преслав във връзка с проекта за изграждането на воден цикъл в града, който очаква одобрение.

На работна среща с кмета Александър Горчев бе обсъдена приключилата техническа помощ, на базата на която общината кандидатства за финансиране на строителните дейности.

Техническият проект се разработва от 2009 г. и получи финансиране от над 1,1 млн. лв. от ОП Околна среда. В него се предвижда цялостна канализация на квартал Кирково и подмяна на амортизираните водопроводи.

Очакваната инвестиция за водния цикъл е 12 млн. лв., от които повече от 90% са за изграждане на близо 13 км. вътрешна канализационна мрежа, канализационен тръбопровод от квартала до пречиствателната станция за отпадни води, доизграждане и реконструкция на около 5 км водопроводи и довеждащ канализационен колектор.

Експертите коментираха възможности за подмяна на почти цялата водопроводната мрежа в града през следващия програмен период, след като загубите на питейна вода сега са около 60 %.

Проектът за изграждането на водния цикъл се очаква да бъде подписан през следващия месец и да започнат процедури за избор на изпълнители. Срокът за работа по водната инфраструктура е 33 месеца.

     
Източник: Шуменска заря

Ключови думи: воден цикъл   финансиране   водопровод   изграждане   оценка  

Област: Проекти  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...