Water Bulgaria  

Обсъждат проекта на Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор

19.04.2012   |   Експертно
 

Днес се провежда обществено обсъждане на Проекта на Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор в Централното управление на БАН. Министър Нона Караджова ще участва в обсъждането, както и заместник-министър Ивелина Василева, Ваня Григорова – директор на Изпълнителната агенция по околна среда, експерти от дирекция Управление на водите в МОСВ.

Поканени за участие са президентът и председателят на Народното събрание, председателите на шест парламентарни комисии - по икономическа политика, бюджет и финанси, регионална политика, земеделие и гори, околна среда и води и европейска политика, министрите на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, енергетиката и туризма, на земеделието и храните, на финансите и на здравеопазването, както и представители на всички заинтересовани страни - Държавна комисия за енергийно и водно регулиране, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Напоителни системи, НЕК - Предприятие Язовири и каскади, Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав, Изпълнителна агенция Морска администрация, Българска академия на науките, ГД Пожарна безопасност и защита на населението в МВР, Национално сдружение на общините в Р България, синдикални, браншови и работодателски организации, университети и неправителствени организации.

Целта е да се постигне широк обществен и политически консенсус за осигуряване на устойчиво развитие на водния сектор в България.

Проектът на Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор в Република България е разработен на основание на Закона за водите. Документът е публикуван на вниманието на обществеността на интернет страниците на петте министерства за отразяване на писмени мнения, препоръки и бележки от заинтересованите страни.

     
Източник: МОСВ; снимка: НЕК

Ключови думи: БАН   обсъждане   воден сектор   национална стратегия   Нона Караджова  

Област: Експертно  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Експертно

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...