Water Bulgaria  

Подобряват водната инфраструктура в Раковски със средства по ОП Околна среда

10.04.2012   |   Проекти
 

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на община Раковски Иван Антонов подписаха договор за модернизация и разширение на ВиК мрежата в града и за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчните води. Стойността на инвестицията е 56 млн. лв. от ОП Околна среда.

С отпуснатите средства от оперативната програма ще се реконструират 74 км амортизирана водопроводна мрежа и ще се изградят 72 км нова канализация, която ще отвежда отпадните води в бъдещата пречиствателна станция с капацитет 680 хил. куб. м вода годишно. Реализацията на проекта трябва да приключи до края на 2014 г.

Община Раковски кандидатства по процедурата за строителство на ВиК инфраструктура, по която има подписани още 11 договора. В процес на оценка са и последните 54 подадени проекта.

Към настоящия момент в сектор Води на оперативната програма се изпълняват проекти за над милиард и 800 млн. лв., което е 72% от бюджета на сектора.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: ВиК   екология   водна инфраструктура   околна среда  

Област: Проекти  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООД
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...