Water Bulgaria  

Александър Перухов поема временно управлението на „ВиК” – Дупница

31.01.2012   |   Работа/Заплати
 

Инженер Александър Перухов поема временно управлението на ВиК – Дупница до провеждането на конкурс, реши Общинският съвет – информира агенция Е79 news.

Досегашният директор на Дирекция “Архитектура и градоустройство” ще бъде назначен на мястото на инженер Веска Бельовска, която съветниците освободиха от поста днес. Предложението за кадровата рокада бе на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов, който го мотивира с неговото и това на кмета Методи Чимев желание за изготвяне на честен и обективен одит на водното дружество.

“Предложението ми не означава отрицателна оценка за работата на инж. Бельовска”, заяви Константинов и подчерта, че икономическите резултати на ВиК са по-добри от преди управлението да се поеме от Веска Бельовска. Реалната оценка обаче тя ще получи след приключването на одита в дружеството”, смята Ивайло Константинов.

Според него при извършването на одита във „ВиК” трябва да има външно лице в качеството на управител, за да бъде обективно извършен. Инж. Бельовска не се съгласи с това. Тя попита, каква е гаранцията, че новоизбраният управител ще предостави всички документи на проверяващите. Отговорът бе, че това е в компетенциите на управляващите. Към Бельовска бяха отправени редица въпроси от страна на съветниците.

Първан Дангов и Стоян Шушков искаха да знаят дали общината плаща водата на частните ползватели на обекти в парк „Рила”, сред които и наемателят на басейните. Тя отговори, че освен общ водомер, всеки обект има и свой контролен. Другите въпроси бяха свързани със събираемостта на таксите от абонатите и направените от „ВиК” инвестиции за новия водопровод на улица „Цар Симеон Велики”. Отговорите са в инвестиционните планове на дружеството и в наредбите, по работи „ВиК”, стана ясно от обясненията на бившия управител на ВиК.

Конкурсът за избор на нов управител ще се състои до три месеца. Веска Бельовска заяви, че няма да участва в процедурата, тъй като за нея е ясно, че няма подкрепа от Общинския съвет, който е принципал на дружеството.

     
Източник: текст www.е-79.com, снимка: ЗападБГ.Инфо

Ключови думи: ВиК   община Дупница   инвестиции   проекти  

Област: бизнес   работа  

Сентра ООД

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сентра ООД
 
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииПредстоящоСъбитиятаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...