Water Bulgaria  

Water Innovation Europe 2024 ще очертае приоритетите в областта на водите

05.06.2024   |   Начало»Новини

Регистрациите за Water Innovation Europe 2024 вече са отворени. Тридневната годишна конференция на Water Europe ще се проведе от 17 до 19 юни в Брюксел с фокус върху интелигентното управление на водите.

Събитието обединява всички аспекти на сектора с участието на учени и разработчици на технологии, представители на комуналните услуги, големи потребители на вода, политици и финансисти. Water Innovation Europe предлага отворена платформа за събиране на информация и нетуъркинг, обединяваща най-влиятелните заинтересовани страни от и извън ВиК сектора.

Акцентите

Тазгодишното издание е свързано с очертаване на решаващата роля на водата за укрепване на европейската икономическа конкурентоспособност и спешната нужда от инвестиции за предотвратяване на икономически проблеми, поради водни кризи, като и с поставяне на водата като водещ приоритет на следващата комисия с оглед постигане на интелигентно по отношение на водите общество в Европа.

В първия Доклад за оценка на риска за климата за първи път Европейската агенция по околна среда отбелязва водата като междусекторно предизвикателство, призовавайки за интегриран подход към интелигентното управление на водите. В същото време в доклада Letta и в проучване на CDP сред компаниите в сектора се подчертава необходимостта от инвестиции в сферата на комуналните услуги, за справяне с предизвикателствата и гарантиране на надеждни ВиК услуги.

Научните изследвания и иновациите играят ключова роля в европейската конкурентоспособност и стратегическа автономност, като изискват инструменти за сътрудничество. Ето и ключови теми, които предстои да бъдат дискутирани на форума:

  • Кои решения вече са на пазара и в кои от тях трябва да се инвестира;
  • Как може да се внедрят и приложат такива иновативни решения;
  • Какво е мястото на уменията във водния сектор, базираните на природата решения и международния воден диалог.

Програмата

  • Клъстерният семинар ZeroPollution4Water има за цел да свърже политиците и заинтересованите страни за съвместен диалог и споделяне на знания. Семинарът изследва пресечната точка на разработването на политики и проектните практики. Казусите от проектите на клъстера ZP4Water представят ефективни стратегии и политики за "Предотвратяване на замърсяването на подземените води и осигуряване на качеството на питейната вода".
  • Социално-икономическата стойност на водата: навигиране между водните предизвикателства и възможностите за европейска икономическа конкурентоспособност – това е темата на партньорско събитие на Зелената седмица на ЕС, което ще демонстрира социално-икономическата стойност на водата за обществото и правната рамка за изграждане на интелигентна по отношение на водата икономика.
  • Внедряване на решения за кръгово използване на водата с представяне на второто издание на атласа Living Labs на Water Europe, включващ добри практики за сътрудничество в научните изследвания и иновациите. Местни и регионални участници ще споделят своя опит в прилагането на законодателството на ЕС в областта на водите и ще представят решения за интелигентно управление на водите.
  • Water4All е мрежово събитие с фокус върху финансирането на научноизследователска и развойна дейност за осигуряване на сигурен достъп до питейна вода с примери от новостартирали проекти и LivingLabs, ориентирани към водата.

За подробна програма и регистрация вижте тук.

     
Източник: Water Europe

Ключови думи: Water Innovation Europe   Living Labs   управление на водите   интелигентно по отношение на водите общество   кръгова икономика  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...