Water Bulgaria  

Какви бяха акцентите на IFAT Munich 2024

IFAT Munich 2024, който се проведе от 13 до 17 май в Мюнхенския изложбен център, завърши с рекордна посещаемост: 142 000 посетители от близо 170 страни привлече водещият световен търговски панаир за управление на води, отпадъци и суровини, съобщават организаторите от Messe Muenchen.

Делът на чуждестранните посетители надхвърли 50%, а броят на международните изложители също достигна нов рекорд: от 3211 изложители от общо 61 държави 55% идват от чужбина. IFAT Munich 2024 беше и най-големият досега по площ, простирайки се върху 300 000 кв. м.

Водещо място на иновациите в индустрията

"IFAT Munich дава импулс и сили за бъдещето", казва Щефан Румел, главен изпълнителен директор на Messe Muenchen. "Предизвикателствата на нашето време, като климатичната криза или недостига на суровини, могат да бъдат решени само с нови технологии. Независимо дали става въпрос за трансформация на общините към по-голяма климатична устойчивост или на индустрията към кръгова икономика, изложението представя решения за нашето бъдеще. Радвам се, че тази година на IFAT Munich беше отделено повече внимание от всякога от политиците и бизнеса до асоциациите и компаниите."

За председателя на Консултативния съвет на IFAT Munich, д-р Йоханес Ф. Кирхоф, тазгодишното събитие е изключителен успех. "Къде другаде можете да срещнете най-важните представители на индустрията от цял свят само за пет дни? Много съм впечатлен от разнообразието от технологии и иновации, които бяха представени тук. Секторът на екологичните технологии несъмнено е една от най-иновативните индустрии в момента – това беше ясно демонстрирано тук, на IFAT Munich."

Предизвикателства пред кръговата икономика

Водещите теми на IFAT Munich тази година бяха съсредоточени около въпроса за адаптиране към изменението на климата и опазване на околната среда. Кръговата икономика има ключова роля в този процес, тъй като може да спомогне за ефективното намаляване на използваните първични суровини. "В един свят с все по-бързо развиващи се технологии и с все по-сложни продукти, кръговата икономика е изправена пред огромни предизвикателства. На IFAT можем да обсъждаме тези проблеми с клиенти, партньори и специалисти и заедно да работим върху решенията", казва Томас Конзендорф, член на Управителния съвет на Remondis. "За нас като група IFAT е важен форум, защото съчетава съответните теми на индустриите за вода и рециклиране по най-ефективния начин."

Адаптиране към изменението на климата

Общностите играят специална роля по пътя към по-добра устойчивост на климата. Когато става въпрос за справяне с обилни валежи и наводнения, екстремни горещини и недостиг на вода, те залагат на ефективни технологични решения. "IFAT Munich 2024 отново осигури платформа за взаимен обмен и за напредък в развитието на различни индустрии. Индустриите за управление на водите, отпадъците и рециклирането са много важни за насърчаване на кръговата икономика и устойчивостта. Водата, енергията, околната среда и климатът са сред най-важните въпроси на нашето време", отбелязва Райнер Кьолер, главен изпълнителен директор на Huber SE. "Личното ми впечатление от тазгодишния IFAT е много положително: на нашия щанд на Huber имахме много заинтересовани посетители от съответните области: оператори на пречиствателни станции за отпадъчни води, проектанти, технически служби, представители на местните власти и индустрията и др. от Германия и чужбина."

Глобален аспект на екологичните технологии

Нарастващото значение на екологичните технологии, представени на IFAT Munich, намира потвърждение в увеличения международен интерес и активност. "Със силното си участие Китай се нареди на трето място сред изложителите тази година. Страната е и в челната десятка по брой посетители.  Също така наблюдаваме силен ръст на посетители от САЩ, Австралия, Индия, Япония и Южна Корея. Екологичните технологии и решения са растящ пазар в световен мащаб, а IFAT Munich е тяхната платформа", обяснява Филип Айзенман, директор по изложбената част на IFAT Munich

Следващото издание на IFAT Munich ще се проведе след две години от 4 до 8 май 2026 г. в изложбения център в Мюнхен.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: IFAT Munich   Messe Muenchen   ВиК технологии   управление на води   устойчивост   кръгова икономика  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...