Water Bulgaria  

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица, община Родопи

16.05.2024   |   Начало»Проекти

Стартира поетапното изграждане на довеждащия водопровод на с. Брестовица, община Родопи, съобщават от Българския ВиК Холдинг (БВИКХ).

Символичната първа копка на обекта в с. Брестовица направиха управителят на ВиК - Пловдив Антон Гълъбов, кметът на община Родопи Павел Михайлов, кметът на с. Брестовица Мария Манолова и представители на строителната фирма в присъствието на жители на населеното място.

"Нямаме намерение да губим време. Имаме желание всичко да стане бързо и много качествено“, категоричен бе управителят на ВиК - Пловдив Антон Гълъбов. "Хората тук заслужават достъп до чиста питейна вода. Ще направим всичко възможно да доведем до край този мащабен проект. Първата стъпка беше изграждането на пречиствателно съоръжение. Съвсем скоро предстои неговото завършване и въвеждане в експлоатация. Чрез средствата, осигурени от БВИКХ, и с реконструкцията на този водопровод, ангажиментът от страна на държавата като стъпки е предприет", коментира Гълъбов.

Повече за проекта и финансирането

Проектът предвижда реконструкция на близо 5 км довеждащ водопровод, изграждане на шахти с прилежаща техническа инфраструктура и въздушник в помпена станция "Брестовица 3". Срокът за изпълнение на работата по договор е 180 календарни дни.

Финансирането е осигурено от Български ВиК холдинг. Договорът с ВиК - Пловдив за инвестиционен заем на стойност 2 225 000 лв. без ДДС за финансиране на строително-монтажните работи е подписан на 16 април 2024 г.

Чрез реконструкцията на водоснабдителните съоръжения в с. Брестовица ще бъдат осигурени непрекъснатост на водоподаването и условия за доставяне на вода с необходимите питейни качества за нуждите на населеното място.

Управителят на водоснабдителното дружество обясни, че теренът във висока зона е публична общинска собственост. Затова общината има ангажимент да осигури подмяната на водопроводната мрежа в него, като за целта общинската администрация може да кандидатства за финансиране чрез различни финансови инструменти.

Гълъбов заяви увереност в бъдещото добро сътрудничество с местната власт в името на постигането на общата цел – осигуряването на вода с необходимите питейни качества за гражданите на с. Брестовица.

     
Източник: БВИКХ

Ключови думи: БВИКХ   водоснабдяване   ВиК инфраструктура  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...