Water Bulgaria  

Световният ден на водата ще бъде отбелязан с международна конференция в София

Тазгодишната конференция, посветена на Световния ден на водата в България, ще се проведе на 21 март в Интер Експо Център, съобщават организаторите от Българската асоциация по водите (БАВ).

Традиционната конференция на БАВ се организира съвместно с Мозайка, Лаборатория за хуманизиращи технологии и с подкрепата на Европейската космическа агенция (EESA) и Международната асоциация на компаниите за водни услуги във водосборния басейн на река Дунав (IAWD).

Темата

Тема на Световния ден на водата на ООН през 2024 г. е "Вода за мир". Това мото е мотивирано от изключителното значение на водата в нашия живот и в нашето общество. Неравностойният достъп до вода, нуждата от споразумения за сътрудничество в световен мащаб, необходимостта от защита и запазване на водните ресурси във времена на климатични промени и от добре функциониращ и справедливо управляван воден цикъл са все въпроси, които изискват спешно внимание на международно, регионално и местно ниво.

Конференцията ще се съобрази с основната тема и ще представи на публиката дискусия за важността и добрите практики за използване и управление на трансграничните реки, за различните аспекти на експлоатацията на водните ресурси и за най-новите технологии и решения, които могат да помогнат за справяне с основните предизвикателства на водния сектор по отношение на управлението, опазването и ефективното използване на водните ресурси.

Ключовото послание "Просперитетът и мирът разчитат на водата" ще бъде предадено чрез поглед към стратегиите и подходите за адаптиране към изменението на климата, свързани с водата, мерките за изграждане на устойчиво и интелигентно по отношение на водата общество в епохата на нарастващи климатични предизвикателства - редуване на недостиг на вода, наводнения и засушавания, както и с необходимостта от иновации и сътрудничество за справяне с предизвикателствата.

Водещи лектори

  • Микеле Йапаоло – официален представител на Европейската космическа агенция;
  • Агнес Тахи - експерт по управление на речните басейни в Генералната дирекция за управление на водите (OVF) в Унгария;
  • Любомир Филипов – член на Борда на директорите и вицепрезидент на IAWD и директор "Стратегически партньорства и регулации" в Софийска вода, част от Веолия;
  • Артър Гише – заместник генерален секретар на Европейската асоциация по водите (EWA) с опит в областта на политическите науки и европейските въпроси.

Програмата

Дневният ред включва ключови доклади, презентации и дискусии от експерти, професионалисти в областта на водните ресурси, политици, мениджъри, доставчици на решения, представители на публичния, частния и неправителствения сектор от България и други Европейски страни.

Специална церемония по награждаване в началото на деня ще отличи най-добрите снимки във фотоконкурса "Красотата на водата", провеждан ежегодно от Българската асоциация по водите съвместно с Министерството на околната среда и водите на Република България.

     
Източник: БАВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАВ   управление на водите   МОСВ   Световен ден на водата  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...