Water Bulgaria  

Обучение запознава с мерки за повишаване на енергийната ефективност във ВиК сектора

Българската асоциация по водите (БАВ) организира специализиран курс на тема "Енергийна ефективност в сектор водоснабдяване и канализация", съобщават от асоциацията. Първият етап на курса ще се състои от 5 до 7 март 2024 г. в София, хотел София Палас.

Курсът се провежда в партньорство с ВиК Енерджи груп и Mеждународната асоциация на ВиК дружествата във водосборния басейн на река Дунав (IAWD) и има за цел да увеличи познанията на служителите от ВиК отрасъла по отношение на енергийната ефективност във водоснабдяването и канализацията. Обучението се реализира в рамките на програма Дунавско партньорство за обучения (Danube Learning Partnership (D-LeaP).

Програмата

Обучението е ориентирано към управители на ВиК дружества, мениджъри на пречиствателни станции и главни енергийни инженери, както и служители на оперативни позиции. Програмата включва три модула.

Първият модул е теоретичен и е насочен към проследяване и подготовка на мерки за подмяна на помпени агрегати в съчетание с монтаж на фотоволтаици.

Втори тридневен модул предвижда посещение на ВиК дружеството, което е бенефициент по проект за енергийна ефективност, свързан с подмяна на помпени агрегати или създаване на фотоволтаични централи. Обучаемите ще се запознаят на място и ще присъстват на демонстрации на работата със закупеното оборудване. Технически партньори ще бъдат фирми, работещи в областта на помпените агрегати, както и такива, ангажирани с изграждането на фотоволтаични централи.

По време на този модул курсистите ще могат да подготвят свой идеен проект за изграждане на фотоволтаична централа или оптимизиране и подмяна на помпени агрегати за своята компания с помощта и менторството на обучителите, който впоследствие да бъде използван като предварително проектно предложение на съответната компания.

Третият модул ще включва защита на проектните предложения и отново ще бъде тридневен и присъствен. На него участниците ще имат възможност да защитят своя проект и да гарантират, че е с нужното ниво на детайлност. Всеки участник, завършил успешно курса, ще получи сертификат за преминало обучение по енергийна ефективност в сектор ВиК, а най-добрите разработки ще бъдат отличени със специална награда.

Крайният срок за регистрация е 28 февруари 2024 г.

За подробности вижте тук.

     
Източник: БАВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАВ   D-LeaP   енергийна ефективност   ВиК сектор   обучение  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...