Water Bulgaria  

Реконструират хидромелиоративни съоръжения в община Каварна

15.02.2024   |   Начало»Проекти

В ход са дейностите на започналия през декември 2023 г. европейски проект за модернизация на хидромелиоративна инфраструктура в община Каварна, съобщават от Областен информационен център - Добрич (ОИЦ).

Финансиране

Проект "Реконструкция на изравнител ПС "Велково 82", землище с. Селце, община Каварна, област Добрич", се изпълнява по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. (ПРСР), процедура BG06RDNP001-4.016. Проектното предложение за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения за напояване е изготвено от фирма Напоителни системи, клон "Черно море".

Безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 1 143 586 лв. Предвижда се планираните проектни дейности да приключат до октомври 2025 г.

Проектът е един от 24-те одобрени проекта на Напоителни системи за ефективно използване на водните ресурси чрез въвеждане на нови и съвременни технологии. Общата стойност на одобрените проектни предложения е над 112,3 млн. лв., като 75% от тях се съфинансират от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и 25% от националния бюджет.

Основни дейности

Целта на проекта е подобряване на хидротехническите характеристики чрез реконструкция и модернизация на изравнител помпена станция "Велково 82", който в резултат на дългогодишната експлоатация е с влошено техническо състояние.

Предвидено е укрепване на разделителната стена между двата басейна, изпълнение на нова връзка между тях и смукателна шахта на ПС "Велково 82". Дейностите включват инсталиране на системи за отчитане и мониторинг на ползваните количества вода, вкл. свързани с превенция от вредното въздействие върху околната среда.

     
Източник: ОИЦ – Добрич; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Напоителни системи   хидромелиоративна инфрастуктура   ПРСР  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...