Water Bulgaria  

BILLA въвежда мониторинг на водоползването в своите обекти

BILLA България започва поетапно внедряване на специализирана система за мониторинг, която ще оптимизира използването на битова вода в магазинната ѝ мрежа, съобщават от компанията.

Намаляване на потреблението на вода

Благодарение на иновативната IoT технология, търговската верига ще осъществява постоянен контрол на водопреносните мрежи, като целта е до 2027 г. всички обекти да бъдат обхванати от системата. След внедряването на съвременното технологично решение се очаква компанията да намали разходите на вода с 15% на годишна база.

Програма за устойчивост

Проектът е част от програмата на BILLA за максимално ефективно използване на ресурсите. Всички обекти на веригата в страната вече разполагат с изцяло автоматизирани системи за управление на потреблението на електроенергия, отопление и климатизация. С тяхна помощ компанията е намалила консумацията на електроенергия с 10% на годишна база. Общата инвестиция на търговската верига за специализирани системи за контрол на ресурсите надхвърля 1,5 млн. лв.

Програмата за устойчивост на BILLA включва още изграждането на фотоволтаични системи, въвеждането на енергоефективни хладилни инсталации, оборудване на обектите с LED осветление и замяна на хартиените етикети с дигитални във всички 158 магазина на веригата в страната.

BILLA България е ангажирана и с постигането на две амбициозни цели – ограничаване на парниковите емисии с 30% до 2030 г. спрямо нивата от 2019 г. и постигането на пълна климатична неутралност до 2040 г., допълват от компанията.

     
Източник: BILLA България

Ключови думи: BILLA   система за контрол на водоползването   управление на водите   ресурсна ефективност   устойчивост  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...