Water Bulgaria  

Обявиха успешното приключване на водния проект на ВиК - Русе

02.01.2024   |   Начало»Проекти

Последните два обекта от мащабния воден проект на ВиК - Русе бяха официално открити със символично прерязване на лента и водосвет в Областната администрация. Обектите са "Реконструкция на ВиК мрежи в централната градска част" и "Реконструкция на главни и второстепенни водопроводни клонове", съобщават от Областния информационен център - Русе (ОИЦ).

Изпълнени дейности и значение

По първия обект са подменени общо 22 км от водопроводната мрежа и 3 км канализационни тръби в центъра на Русе. Някои от сменените съоръжения са на повече от 100 години, отбеляза в изявлението си главният инженер на водното дружество д-р Бирков по време на церемонията. Строителните дейности по изграждането на новата инфраструктура са засегнали 56 улици.

Другият обект включва 32 км реконструирани главни и второстепенни водопроводни клонове и изграждане на система за повишаване на налягането в квартал "Здравец-Изток".

И двата обекта ще доведат до намаляване на авариите и на загубите на питейна вода. Освен това ще се подобри качеството на предлаганата услуга, коментираха представителите на ВиК - Русе. Те благодариха на всички, ангажирани с реализацията на двата изключително важни за града обекта, като подчертаха, че тепърва постигнатото ще трябва да се надгражда, защото има още съоръжения, които се нуждаят от реконструкция и модернизация.

Областният управител Данаил Ковачев в качеството си на председател на Асоциацията по ВиК изрази удовлетворението си от успешното реализиране на реконструкцията, с която се решават сериозни проблеми на сектора. Той сподели увереността си, че русенци ще усетят положителния ефект, а водното дружество успешно ще може да покрива заема си към Европейската банка за възстановяване и развитие, чрез който бенефициентът осигури собствения си принос към проекта.

Финансиране

Проектът "Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от ВиК - Русе", е изпълнен с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020 г." (ОПОС). Неговата обща стойност надхвърля 134 млн. лв., от които 83 109 135 лв. са безвъзмездна помощ, допълват от ОИЦ - Русе.

     
Източник: ОИЦ – Русе

Ключови думи: ОИЦ – Русе   ОПОС   ВиК инфрастуктура  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...