Water Bulgaria  

IWA организира уебинар за постигане на климатично неутрален воден сектор

Международната асоциация по водите IWA в партньорство с Датската асоциация на водните оператори DANVA организира уебинар на тема "За интелигентно по отношение на климата бъдеще: от намаляване на емисиите до планетарните граници", който ще се проведе на 3 октомври от 15:00 ч. българско време.

Целевата аудитория включва професионалисти от комуналните предприятия, инженери, студенти и изследователи в сектора на отпадъчните води.

Тематиката

Уебинарът е от поредица, реализирана по инициативата Climate Smart Utilities на IWA за повишаване на устойчивостта във водния сектор. Той ще насочи вниманието към действия за намаляване на вредните емисии, действия за опазване на климата, анализ на жизнения цикъл.

На базата на материал, наскоро публикуван от работната група за мониторинг на парниковите газове към Climate Smart Utilities, ще бъде представена концепция за анализ на жизнения цикъл (LCA) и нейното използване при вземането на решения във водещи проекти в сектора на водите.

Уебинарът също така ще разгледа връзките в анализа на жизнения цикъл отвъд климата, за да потърси всички въздействия върху нашата биосфера, като въвежда концепцията за планетарни граници, акцентираща върху ролята ни като стопани на водосборни басейни, включващи водни и хранителни вериги.

Цели на обучението

Участниците в уебинара ще научат:

  • Как могат да адресират заинтересованите страни на местно и национално ниво относно емисиите на парникови газове във водния сектор;
  • Каква е ролята на оценката на парниковите газове в по-широки рамки при вземане на решения, включително анализ на жизнения цикъл;
  • Какво включва рамката на планетарните граници;
  • Как отчитането на парниковите газове може да подпомогне усилията за количествен анализ на жизнения цикъл и ролята, която професионалистите от водния сектор могат да играят при вземане на обосновани на данни решения.

За допълнителна информация за участие в уебинара и свободен достъп до допълнителни ресурси по темата вижте тук.

     
Източник: IWA

Ключови думи: IWA   DANVA   мониторинг на парникови газове   отпадъчни води   устойчивост на водния сектор  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...