Water Bulgaria  

Община Лясковец започва подмяна на водопроводната мрежа в с. Добри дял

14.09.2023   |   Начало»Проекти

С официална церемония беше даден старт на мащабен проект за смяна на 90% от водопроводната мрежа на лясковското с. Добри дял, съобщиха от НСОРБ.

На събитието присъстваха кметът на община Лясковец Ивелина Гецова, кметът на с. Добри дял Стоян Стоянов, представители на фирмата изпълнител и на ВиК - Лясковец.

Повече за проекта

Проектът е изготвен още през 2015 г. и на няколко пъти с него безуспешно е кандидатствано за финансиране по различни програми и институции. Едва през 2022 г. от МРРБ са отпуснати половината от необходимите средства, като се очаква останалата част да бъде включена в следващия бюджет на министерството.

Ремонтът е очакван с години и трябва да реши проблемите с честите аварии по амортизираната мрежа на селото, което се захранва с вода от язовир "Йовковци".

Ще бъдат изцяло подменени с нови 6 км водопроводни тръби. Предвижда се да бъдат ремонтирани и около 280 сградни отклонения, което ще осигури домакинствата с много по-качествено захранване с питейна вода.

Инвеститор е община Лясковец, а фирмата изпълнител е местна. Срокът за изпълнение е 160 дни, като надеждите на общинския кмет са строителните дейности да приключат още преди зимата, а за следващата година да остане асфалтирането на разкопаните участъци.

"Това е първият от поредицата подобни ВиК проекти. След като бъдат утвърдени документите от Фонд "Земеделие" и бъде проведена обществената поръчка, ще бъдат подменени и водопроводите в селата Драгижево и Козаревец. Средствата са по програмата "Развитие на селските райони" (ПРСР). Одобрени сме и сме подписали договор за финансиране. За двете села сумата ще е около 4 млн. лв., като гоним почти 100% подмяна на ВиК мрежата.

Имаме проектна готовност и за Мерданя и Джулюница. За Мерданя ще кандидатстваме пред ПУДООС, като новият кмет ще трябва да довърши започнатото", заяви кметът на общината Ивелина Гецова.

     
Източник: НСОРБ

Ключови думи: водопроводна мрежа   водопроводни тръби   ПРСР   Лясковец  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...