Water Bulgaria  

Уебинар запознава със системите за управление в пречиствателни съоръжения за отстраняване на азот

"Съвременни системи за управление при отстраняване на азот в пълномащабни пречиствателни съоръжения за отпадъчни води" е темата на предстоящ безплатен уебинар, който ще се проведе на 26 юли от 13:00 ч. българско време. Той се организира от групата по измервателни уреди, контрол и автоматизация (ICA) към Международната асоциация по водите (IWA), съобщават от асоциацията.

Цел на уебинара

Усъвършенстваното управление на системите за активна утайка позволява на ВиК компаниите да отговорят на все по-строгите изисквания за качество на водата, както и да минимизират генерирането на отпадъци и потреблението на енергия.

За оптимизиране на необходимостта от аерация при отстраняване на азот в инсталациите се използва широк набор от измервателни уреди, като сензори за рН и окислително-редукционен потенциал (ORP), йон-селективни сензори за амоняк и сензори за нитрати, обясняват специалистите от IWA.

Целта на уебинара е да се направи преглед на различните видове съвременни системи за управление при отстраняването на азот, като същевременно се идентифицират предизвикателствата пред успешното им внедряване.

Целева аудитория

Обучението е насочено към практици, изследователи, консултанти, разработчици на софтуер за контрол, мениджъри и оператори на системи за пречистване на отпадъчни води и възстановяване на ресурси.

Презентациите и дискусиите ще дадат на участниците:

  • Познания за различните съвременни системи за управление на отстраняването на азот в пълномащабни пречиствателни станции за отпадъчни води и съоръжения за възстановяване на ресурси;
  • Разбиране за потенциала и ограниченията на тези системи за оптимизиране на процесите в пречиствателни инсталации с активна утайка;
  • Информация за предимствата и ограниченията на различни видове сензори и контролни устройства в зависимост от конфигурацията на инсталациите с активна утайка.

Лекторите са специалисти, инженери и изследователи от Европа и САЩ, работещи в областта на управлението и пречистването на отпадъчни води.

За допълнителна информация и регистрация вижте тук.

     
Източник: IWA

Ключови думи: Пречиствателни станции   устойчиво развитие   отстраняване на азот   отпадъчни води  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...