Water Bulgaria  

В Перник и Радомир обновяват ВиК мрежата с европейски средства

05.07.2023   |   Начало»Проекти

Със средства по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." (ОПОС) ще бъде модернизирана ВиК инфраструктурата на агломерации Перник и Радомир, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ) - Перник.

Реконструкция на канализационната мрежа в Перник

В Перник започна реконструкцията на канализационната мрежа. Дейността се извършва в рамките на проекта за изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" - Перник. Проектът е на обща стойност 100 млн. лв. Над 75,5 млн. лв. е безвъзмездната финансова помощ, осигурена по ОПОС. 

Проектът предвижда реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води "Батановци" в Перник. Към услугата "пречистване на отпадъчни води" ще се присъединят нови 17 876 жители на Перник и Радомир. Инвестициите по проекта ще повишат ефективността при събирането, отвеждането и пречистването на отпадъчни води и така ще допринесат за намаляване на риска от замърсяване на водни басейни и подземни води.

След успешно изпълнение на дейностите още 8000 жители от агломерации Перник и Радомир ще бъдат присъединени към канализационната мрежа и ще получават по-високо качество на ВиК услугите. По този начин нивото на свързаност към канализационната система на жителите от двете агломерации ще се доближи до 100%.

Предвижда се да бъдат изградени нови 28 км канализационна мрежа, а 8 км ще бъдат реконструирани.

Рехабилитация на водопроводната мрежа

Проектните дейности включват рехабилитация на близо 22 км от съществуващата и изграждане на над 3 км нова водопроводна мрежа. 

Очаква се в резултат на инвестициите във водоснабдителните мрежи на агломерации Перник и Радомир загубите на вода да се понижат общо с 2 775 914 м3 и да се осигури непрекъснатост на водоподаването.

     
Източник: ОИЦ - Перник

Ключови думи: ВиК инфрастуктура   водоснабдяване   канализационна мрежа  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...