Water Bulgaria  

Общините Генерал Тошево и Тервел подменят водопроводната мрежа по европейски проекти

22.06.2023   |   Начало»Проекти

Общините Генерал Тошево и Тервел са с одобрени проекти на обща стойност 3 948 240 лв. за рехабилитация на участъци от водопроводната мрежа, съобщиха от Областния информационен център - Добрич. Безвъзмездните средства са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., по процедура BG06RDNP001-7.021 - Вода "Изграждане, реконструкция и/или рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2000 е.ж. в селските райони".

Одобрените проекти

Проект "Подмяна на съществуващ водопровод по уличната мрежа в Община Генерал Тошево, по обособени позиции" е с одобрено финансиране в размер на 2 377 897 лв. и включва подмяна на водопроводната мрежа на общо 13 улици в селата Василево, Пчеларово, Преселенци, Калина, Кардам и Спасово. Изпълнението на проекта ще намали загубите на вода по водопроводната мрежа и ще минимизира разходите от бъдещи аварийни ремонти. Ще се подобри селищната среда, битовите и жизнените условия за населението, както и предоставянето на ВиК услугите към частните и обществените абонати. По план дейностите трябва да приключат до 15 септември 2025 г.

Проектът "Рехабилитация на участъци от водопроводната мрежа на селата Орляк и Безмер в Община Тервел" предвижда изграждане на общо 2 857,8 м нови водопроводни тръби в селата Безмер и Орляк, като старите азбестови тръби ще бъдат подменени с тръби от полиeтилен. Общо инвестицията възлиза на 1 570 343 лв., изцяло европейски средства. Крайният срок за изпълнение на проекта е 30 юни 2025 г.

В с. Орляк е планирано полагането на нови 2102,8 м водопроводни тръби, изграждането на 101 бр. сградни отклонения, монтиране на 18 бр. пожарни хидранти, 5 шахти и 15 бр. връзки със съществуващи проводи. Предвидено е и възстановяване на 11 998,56 кв. м пътна настилка. 

В с. Безмер строително-монтажните дейности включват: нови 755 м водопроводни тръби, 38 бр. сградни отклонения, 8 бр. пожарни хидранти, 13 бр. връзки със съществуващи проводи и полагане на 3461,70 кв. м пътна настилка.

С изпълнението на проектите общините Генерал Тошево и Тервел ще подобрят достъпа до качествена и чиста питейна вода в малките населени места, както и ще създадат предпоставка за развитие на икономиката в селските райони и създаване на по-добра среда за живот, допълват от ОИЦ - Добрич.

     
Източник: ОИЦ - Добрич; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Водопровод   водоснабдителни системи  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...