Water Bulgaria  

В Крън стартира пореден етап от проекта за изграждане на нова канализация

14.06.2023   |   Начало»Проекти

Започнаха дейностите по проект "Изграждане на ВиК инфраструктура за територията на град Крън, I етап на строителство, III подетап", съобщиха от община Казанлък. На среща, инициирана от кмета на Крън Пламен Георгиев, с участието на кмета на Казанлък Галина Стоянова, представители на нейния екип и фирмата изпълнител бяха представени подробности във връзка с изпълнението на проекта.

За проекта

По време на срещата стана ясно, че се работи от изток на запад, поетапно. Строителството включва дейности, които са продължение на вече извършените строително-монтажни работи от предходните два подетапа за осигуряване на ВиК инфраструктура на територията на град Крън.

Проектът е на стойност 3 398 583 лв. Финансирането идва от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и е отпуснато с решение на Министерския съвет от 30 септември миналата година за одобряване на списък с инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления за целево финансиране. Договорът за финансиране е подписан от кмета Галина Стоянова на 27 декември 2022 г.

Кметът на Крън благодари на г-жа Стоянова за дългогодишните усилия от нейна страна и екипа й за осигуряване на финансиране за подмяна на канализацията в града, като отбеляза, че за последните три години и половина в Крън са направени инвестиции за инфраструктурни подобрения на обща стойност шест млн. лв.

Кметът на Казанлък посочи, че в другите населени места все още няма нова канализация, въпреки че се работи в тази посока. Тя обясни, че предвид големите суми целият проект за подмяна на канализацията в Крън е разделен на подетапи и всяка година община Казанлък кандидатства по следващ етап.

"Общата стойност на проекта е 19 млн. лв. и няма как да очакваме държавата да отпусне такава сума наведнъж. Затова сме подготвени всяка година да търсим финансиране за конкретен подетап чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Министерството за опазване на околната сред (МОСВ)", каза Галина Стоянова и заяви в заключение: "Изграждането на канализация в Крън ще се извършва поетапно. Това е необратим процес, който ще продължи, докато бъде завършено изцяло."

     
Източник: Община Казанлък

Ключови думи: ВиК инфраструктура   канализация  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...