Water Bulgaria  

В Кипър ще използват рециклирана вода за напояване на зелени площи

От Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med) съобщиха за стартирането на нов проект, с който се очаква да бъдат спестени приблизително 3 млн. литра вода годишно за община Агланция в Кипър чрез използването на рециклирана вода и интелигентна технология за напояване на зелени площи.

Проектът "Нула капки – мисия вода" (Zero Drop-Mission Water) се изпълнява от GWP-Med с финансиране от фондация Coca-Cola, в сътрудничество с кипърската община Агланция.

Проектът "Нула капки – мисия вода"

Проектът е част от мащабната 10-годишна програма "Мисия вода" за опазване на водните ресурси в Кипър. Основната цел е да се запазят водните ресурси, да се насърчи използването на рециклирана вода и да се увеличат зелените площи в страната, която е сериозно засегната от изменението на климата и честите засушавания.

Основната интервенция по проекта, фокусирана върху общинския парк Спирос Киприанос, предвижда инсталирането на нова система за съхранение и разпределение на пречистени отпадъчни води. В станцията за зареждане общинските камиони ще могат да се зареждат с пречистена отпадъчна вода, и да я използват за напояване на част от 60-те парка в Агланция с вода, която в момента се взима от водопроводната система. По този начин ще бъдат спестени годишно над 3 млн. литра питейна вода, изпомпвана от подземни водоизточници.

Председателят на GWP-Med проф. Майкъл Скулос отбеляза значението на изпълнението на пилотни проекти за пестене на вода. Той подчерта, че неконвенционалните водни ресурси, като повторното използване на пречистени отпадъчни води, рециклирането на "сивите" води и събирането и оползотворяването на дъждовна вода, ще играят ключова роля в реализирането на стратегията за ефективно използване на водите и адаптиране към изменението на климата.

     
Източник: GWP-Med

Ключови думи: Пречистванe на отпадъчни води   повторно използване   рециклирана вода   водни ресурси  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...