Water Bulgaria  

Дунавската конференция по водите ще се състои във Виена

Дунавската конференция по водите 2023 г. ще се проведе от 31 май до 2 юни 2023 г. във Виена. Форумът се организира от Дунавската програма по водите, изпълнявана от Международната асоциация на компаниите за водни услуги във водосборния басейн на река Дунав (IAWD) и Световната банка, с подкрепата на австрийското правителство, съобщават от IAWD. На 30 май като придружаващо събитие, успоредно с конференцията, ще се състои и семинар на UBP Danube Hub.

Тематичен обхват и участници

Темата на конференцията е "Навигиране в променящите се води: Нови начини за преодоляване на възникващите предизвикателства пред водния сектор в Дунавския регион".

Функционирането в постоянно променяща се среда се превърна в сериозна задача за водоснабдителните и канализационните компании, които се сблъскват с предизвикателството да запазят нивото на предоставяните услуги в условия на растящи цени на енергията и застаряваща работна сила, като в същото време да реализират нужните инвестиции за повишаване на производителността и по-нататъшно развитие.

Програмата на конференцията ще включва теми като: управление и експлоатация на комуналните услуги; интегрирано управление и планиране на водите; кръгова икономика; климатично интелигентни подходи към водоснабдяването и канализацията; цифрова трансформация; иновации в технологиите и политиката; базирани на природата решения във водните услуги и др.

Предвижда се конференцията да привлече над 150 високопоставени представители на водния сектор от региона на река Дунав, които ще обсъдят съществуващите и нововъзникващите общи предизвикателства. Сесиите ще включват представяне на примери за най-добри практики за управление и интерактивни дискусии за търсене на нови подходи и решения за преодоляване на предизвикателствата.

За да потвърдите участието си, е необходимо да се регистрирате не по-късно от 15 май 2023 г.

За допълнителна информация и регистрация вижте тук.

     
Източник: IAWD; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: IAWD   Дунавска програма по водите   ВиК услуги   водоснабдяване   канализация   река Дунав  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...