Water Bulgaria  

Започва изграждането на 20 км канализация в Нови Искър

12.04.2023   |   Начало»Проекти

С участието на столичния кмет Йорданка Фандъкова беше даден официален старт със символичната първа копка на изграждането на разширение на канализационната мрежа в гр. Нови Искър, съобщиха от общинската администрация.

"Това е участък от най-големия екологичен проект, който изпълняваме на територията на няколко района в Столичната община. В район "Нови Искър" при наводнения имаме най-сериозни проблеми – изграждането на канализация е форма на превенция срещу наводнения. Това са и най-трудните проекти – за подготовка и за изграждане, защото причиняват неудобство за движението. Вярвам, че хората, които живеят на тези улици, ще проявяват разбиране и търпение. След приключване на канализацията ще бъдат изцяло възстановени улиците от бордюр до бордюр", отбеляза г-жа Фандъкова.

Основни данни за проекта

Проектът предвижда разширение на канализацията на гр. Нови Искър с допълнителни близо 20 км и изграждане на разделна канализационна система в кварталите "Кумарица" и "Славовци". Срокът за изпълнение на обекта е 10 месеца. След завършване на строителството на канализационната мрежа в Нови Искър към нея и към градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) "Кубратово" ще бъдат присъединени 3229 еквивалент жители. Общата стойност за проекта е 23 904 000 лв.

Г-жа Фандъкова отбеляза доброто сътрудничество с Министерството на околната среда и водите за напредъка на проектите, финансирани по ОП "Околна среда", както и ролята на главния архитект на София за градоустройствените процедури по отчуждаване, които са много важни за реализирането на проектите.

Обектът в Нови Искър се изпълнява в рамките на голям проект "Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община", който включва инвестиции за доизграждане на канализационна мрежа за кв. "Кръстова вада-изток", кв. Драгалевци, кв. Обеля, р-н "Лозенец", кв. "Суходол", кв. "Бенковски", гр. Банкя и кварталите "Градоман", "Михайлово"и "Вердикал", както и за реконструкция, модернизация и доизграждане на ГПСОВ "Кубратово".

В най-напреднала фаза е изпълнението на строителството в "Кръстова вада-изток" и в кв. "Бенковски". През април предстои да започне и доизграждането на канализационната мрежа за гр. Банкя и кварталите "Градоман", "Михайлово" и "Вердикал", допълват от Столична община.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   Нови Искър   канализация   ОПОС  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...