Water Bulgaria  

В Световния ден на водата отбелязаха завършването на нова канализация в два русенски квартала

В Световния ден на водата 22 март в Русе отбелязаха с тържествена церемония и водосвет приключването на строежа на нова канализация в русенските квартали "Средна кула" и "Долапите", съобщават от Областния информационен център (ОИЦ) Русе. Областният управител Анатоли Станев заяви, че благодарение на реализираната инвестиция ще се подобри качеството на живот в кварталите и ще се насърчат бизнес вложенията. Управителят на ВиК - Русе от своя страна призова жителите по най-бързия начин да се присъединят към новопостроената канализационна мрежа.

Проектът е реализиран с помощта на европейско финансиране по Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020. Изградени са 44 км канализационна мрежа, която е свързана с пречиствателната станция на Русе. Това съществено ще допринесе и за опазване на чистотата на околната среда и в частност на водите на реките Дунав и Русенски Лом. В двата квартала са реконструирани и 8 км водопроводи, като са изградени над 200 сградни водопроводни отклонения и 2000 сградни канализационни отклонения.

Какво предстои

Приключеният строителен обект е част от проекта "Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от ВиК - Русе". Предвижда се съвсем скоро да бъде завършена и реконструкцията на довеждащи водопроводи от помпена станция "II подем" до помпена станция "III подем", по които се доставят основните количества питейна вода за града. До края на месец май се очаква да приключи подмяната и на водопроводната и канализационна мрежа в централната градска част на Русе.

Целият проект се изпълнява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд и държавния бюджет чрез ОП "Околна среда" 2014 – 2020. Финансовото участие на ВиК е осигурено чрез кредит от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

     
Източник: ОИЦ Русе

Ключови думи: ВиК – Русе   канализация   водопровод   ОПОС  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...