Water Bulgaria  

В Пловдив стартира проект за реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа

25.10.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов участва в церемонията по символична първа копка на проекта "Доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи в обособена територия, обслужвана от ВиК гр. Пловдив", съобщават от МРРБ.

Проектът е финансиран чрез Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 и е най-големият, който ВиК - Пловдив ще изпълни за областния град. Ще бъде изграден Южен обходен колектор, като това ще включва дейности не само в Пловдив, но и в още пет града – Хисаря, Асеновград, Първомай, Стамболийски и Карлово.

Общата стойност на проекта е 134 720 653,75 лв. От тях близо 14 млн. лв. са национално съфинансиране, а 16 млн. лв. са собствен принос на ВиК - Пловдив. Близо 81 млн. лв. е европейското съфинансиране от Кохезионния фонд. Срокът за реализация на предвидените за изпълнение дейности е март 2024 г.

Основната цел е да бъдат подобрени съществуващите системи за управление на питейни и отпадъчни води на обособената територия, обслужвана от ВиК - Пловдив, като всички отходни води бъдат отведени до пречиствателната станция в града и се осигури екологосъобразно заустване на битовите отпадъчни води. По този начин ще бъде подобрено предоставянето на ВиК услугата не само за централната част на града, но и за западните части и южните райони, както и за по-малките населени места край областния град, се казва още в съобщението.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: ВиК – Пловдив   реконструкция   ВиК мрежа  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...