Water Bulgaria  

Конференция на EWA ще разгледа Сините инициативи в Зелената сделка

19.10.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 8 ноември в Брюксел в хибриден формат ще се проведе конференция на Европейската асоциация по водите (EWA), на която ще се дискутират Сините инициативи в Зелената сделка и ще се наблегне на значението на интердисциплинарното сътрудничество за гарантиране на надежден и висококачествен достъп до вода за всички в Европейския съюз.

Форумът ще започне с въведение от ГД "Околна среда" относно настоящите и новите водни инициативи на ЕС на европейско ниво и ще включва две тематични сесии.

Сесия 1 – на тема "Опазване на водата и почвата" – ще разкрие каква е избраната от Европейския съюз стратегия за постигане на целите на Зелената сделка и какви са насоките в областта на водния сектор. Ще бъде направен общ преглед на настоящата ситуация и регулациите в тази сфера, след което ще се обсъди очакваното въздействие на Стратегията на ЕС за почвите върху водния сектор и използването на утайки от отпадъчни води. По време на сесията своите виждания ще представят Европейската агенция за околна среда, Европейската инвестиционна банка и ГД "Околна среда".
 
Темата на Сесия 2 е "Наводнения и суша в Европа". На нея ще бъдат разгледани минали екстремни природни явления в Европа, преди да се обсъди необходимото териториално управление за осигуряване на достатъчни количества вода. В тази сесия от ГД "Научни изследвания" ще представят своята гледна точка относно мястото на изследванията и изследователите от ЕС за предотвратяване на сушата. 

За допълнителна информация и регистрация вижте тук.

     
Източник: EWA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EWA   зелена сделка   опазване на водата и почвата  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...