Water Bulgaria  

Нов документ насочва как ВиК секторът да намали въглеродните емисии и да бъде по-ефективен - 19.10.2022

19.10.2022   |   Начало»Технологии
 

Глобалната компания за водни технологии Xylem публикува "Net Zero: The Race We All Win" - нов документ за пътищата за постигане на въглеродна неутралност, който да помогне на мениджърите от водния сектор да намалят емисиите си и да направят инфраструктурата по-устойчива на изменението на климата, съобщават от Water Europe.

След Парижкото споразумение от 2016 г. повече от 70 страни са поели ангажимент да изпълнят амбициозните цели за намаляване на емисиите на парникови газове до 2030 г. с 45% и постигане на нулеви емисии до 2050 г.

Това е предизвикателство за водоснабдителните дружества, тъй като ВиК инфраструктурата е основен източник на парникови газове, отделяйки приблизително 2% от емисиите в световен мащаб, наравно с глобалната корабна индустрия. С помощта на правилните подходи и доказани технологии, нетната нула е възможна, считат авторите от Xylem.

"50% от свързаните с енергията емисии в сектора на отпадъчните води могат да бъдат намалени с прилагане на съществуващи технологии, като интелигентни помпени системи за отпадъчни води, адаптивни миксери с променливи скорости, системи за подпомагане на вземането на решения в реално време. Основните компоненти, необходими за постигане на успех, са използване на съвременни технологии и опит, финансиране, сътрудничество и включване на повече регулаторни стимули", се казва в документа.

     
Източник: Water Europe

Ключови думи: Water Europe   Xylem   въглеродни емисии   технологии за устойчивост  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...