Water Bulgaria  

H2O Nano Salt Free технология предотвратява варовиковите отлагания

Глобал Гарант предлага устройство с нова H2O Nano Salt Free технология против варовикови отлагания и без консумативи. Продуктът е сред отличените със златен медал на тазгодишното издание на Международния технически панаир Пловдив.

Устройството се основава на нанотехнологиите и каталитичното филтриране, без да е необходимо използването на сол за регенерация, като методът е икономичен, екологичен и ефективен.

Процесът на филтрация протича в три фази. В първата фаза Ca (калциевите) и Mg (магнезиевите) йони биват извличани от водата и превръщани в безвредни нанокристални частици. Тези нанокристали са изключително малки – за сравнение, те са 100 000 пъти по-малки от дебелината на човешки косъм.

Във втората фаза на процеса на филтрация съществуващият котлен камък върху тръбопроводите и металните повърхности се отстранява. Нанокристалните частици са неутрални и термоустойчиви, поради което е невъзможно тяхното отлагане върху повърхностите. Благодарение на своята наноструктура те постепенно разрушават старите отлагания по тръбите и съоръженията до пълното им премахване.

При третата фаза на филтрация се образува защитен слой с дебелина 3 - 5 микрометра. Той се оформя вследствие на реакцията на нанокристалите с металните повърхности. Този процес е сравним със зеления окисен слой, който се образува върху медна повърхност, с цел предпазване от по-нататъшна корозия. Така оформен този защитен слой, макар и с малка дебелина (3 - 5 микрометра), осигурява цялостна защита на всички метални повърхности.

В момента съоръженията за предотвратяване на отлагания H2O Nano Salt Free много успешно се използват както в бита, така и в промишлеността. Те не се нуждаят от поддръжка, не използват никакви химикали и сол в работата си, доказват своята ефективна екологична роля, като тяхната ефективност надминава всички досега познати методи.

За осигуряване на ефективна, дълготрайна и безопасна работа е необходима предварителна механична филтрация и спазване на съответните предписания към устройството.

За допълнителна информация вижте тук.

4000 Пловдив

ул. " Хан Аспарух" 122

тел. 032 / 94 24 64

0888 809 588

032/33 22 11 - за помпи

e-mail: sales@h2o-air.com

web: www.h2o-air.com

     
Източник: Глобал Гарант

Ключови думи: Глобал Гарант   H2O Nano Salt Free   варовикови отлагания   филтриране на вода  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...