Water Bulgaria  

Уебинар за микробната безопасност при повторна употреба на питейна вода

На 27 юли от 16 ч. българско време ще се проведе безплатен уебинар на тема "Постижения в микробиологичната безопасност при повторна употреба на питейна вода". Той е насочен към широка аудитория, която има интерес да научи как се валидира микробиологичната безопасност на водата при повторното й използване. 

Уебинарът се организира от две специализирани групи при Международната асоциация по водите (IWA) – в областта на повторното използване на водата и в областта на микробиологията на водата, свързана със здравето. 

Това е четвъртият уебинар от поредица, предхождаща 13-ата Международна конференция за възстановяване и повторно използване на водата, която ще се проведе в Ченай, Индия, между 15 и 19 януари 2023 г.

В него ще се направи общ преглед на последните постижения в областта на микробната безопасност и повторната употреба на питейна вода. Ще бъдат разгледани две опции за повторна употреба на питейна вода, които в момента набират популярност: директна повторна употреба на питейна вода (DPR) и непряка повторна употреба на питейна вода (IPR).

DPR се определя като директно използване на пречистени отпадъчни води като източник на питейна вода или директно въвеждане на пречистени отпадъчни води в системата за разпределение на питейна вода. При IPR е налице допълване на източник на питейна вода (речна вода, езерна вода или подземна вода) с пречистена отпадъчна вода, след което се извършва пречистването на питейната вода.

И двата варианта имат своите предимства, недостатъци и много предизвикателства свързани с етапите на изпълнение, въвеждане, регулиране и прилагане.

На уебинара ще се обсъди въпросът за това как секторът за пречистване на вода се очаква да комбинира отделните процеси, за да отговори на здравните изисквания, като се има предвид, че оскъдното водоснабдяване е проблем в много райони на света. Участниците ще чуят за това как количествената оценка на микробния риск да се използва за определяне на показател за ефективно отстраняване на патогени в системата.

Подробности относно уебинара и регистрацията може да видите тук.

     
Източник: IWA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: IWA   уебинар   повторно използване   питейна вода  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...