Water Bulgaria  

Обновяват пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора по ОПОС

17.06.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Със средства по Оперативна програма "Околна среда (ОПОС) 2014 –2020 г." се обновяват пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора и в началото на 2023 г. се очаква да бъдат въведени в експлоатация. Това заявиха от ВиК Сливен на пресконференция за представяне на резултатите по проекта, който е на стойност 131 млн. лв. Основните му цели са свързани с подобряване качеството на питейната вода и намаляване на загубите във водопреносните мрежи. Проектните дейности включват строителство и модернизация на обекти от водните цикли на Сливен и Нова Загора.

През 2023 г. ще завърши реконструкцията на 4,5 км водопроводна мрежа в кв. "Речица" в Сливен, включваща поставяне на сградни отклонения и изграждане на пожарни хидранти. Изпълнени са около 6 км канализация – битова и дъждовна.

В Нова Загора реконструираният водопровод ще бъде общо 15 км, а подновената битова канализация – близо 5 км. Ще се направи ремонт на тръбните връзки в сухите камери на резервоарите ВС "Червенаково". Ще се реконструират помпени станции и ще се подменят 22 бр. помпени агрегати. На сградните водопроводни отклонения ще бъдат поставени 500 водомера.

Реализацията на проекта ще допринесе за изграждане на устойчива и здравословна среда и намаляване на загубите на вода. Над 100 000 жители ще бъдат с достъп до подобрено водоснабдяване, а за над 125 000 еквивалент жители се осигурява по-качествено пречистване на отпадъчните води.

     
Източник: МОСВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ОПОС   пречиствателни станции   проект   Сливен   Нова Загора  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...