Water Bulgaria  

МРРБ приема заявления за компенсации за ВиК дружествата за високите цени на електроенергията

21.04.2022   |   Бизнес
 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започна приема на документи за компенсиране на непредвидените разходи на дружествата от отрасъл ВиК за потребена електрическа енергия за първото тримесечие на 2022 г.

Програмата е насочена към всички субекти от отрасъл ВиК. За компенсации за периода от 1 януари до 31 март т.г. правителството осигури до 46 млн. лв. Указанията и формулярите за отпускане на помощта са публикувани на сайта на МРРБ, което ще я администрира.

Програмата има за цел да минимизира отрицателния ефект за ВиК дружествата от поскъпването на електрическата енергия на свободния пазар, което започна с по-трайни тенденции през второто полугодие на 2021 г.

Плащането на средствата по Програмата се извършва по Споразумение между министерствата на енергетиката и на регионалното развитие и благоустройството и Фонд "Сигурност на електроенергийната система".

Срокът за подаване на заявления от дружествата от отрасъл ВиК е до 29 април 2022 г., а компенсациите ще се изплащат в срок до 30 юни 2022 г.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   енергетика  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...