Water Bulgaria  

Започва подновяването на ВиК инфраструктурата на Нови пазар

21.04.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

ВиК Шумен обяви, че започва работа по проекта за рехабилитация и реконструкция на ВиК инфраструктурата на Нови Пазар. Инвестицията надхвърля 1,6 млн. лв.

Реализацията на проекта е разделена в две обособени позиции. Първата включва основен ремонт на довеждащ водопровод от напорен водоем (НВ) 3000 до Нови пазар, като проектното решение предвижда подмяна в участък от 982 м от него с висококачествени тръби от полиетилен с висока плътност и използване на съвременни материали. По втората обособена позиция ще се изпълни работно проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали, както и авторски надзор на обект: "Ново изграждане на част от канализационна мрежа на територията на гр. Нови пазар и рехабилитация и реконструкция на техническа инфраструктура за канализация и пречистване на гр. Нови пазар". В обхвата на работите е включена и реконструкция на преливник No 6 на главен отвеждащ канал и канализация с дължина 487 м и диаметър 300 мм, които ще бъдат изпълнени със съвременни висококачествени материали.

"Приключихме с административната част, очакваме стартирането на проекта, който ще подобри ВиК услугите на гр. Нови пазар", каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен. "За проекта ползваме финансиране по Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 г., съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавата", добави Панайотова.

     
Източник: ВиК – Шумен; Снимка: Община Нови Пазар

Ключови думи: ВиК – Шумен   водопроводна система   тръби  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...