Water Bulgaria  

ВиК - Шумен внедри географска информационна система за по-ефективно управление на мрежите

31.03.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

ВиК - Шумен внедри в дейността си си географска информационна система (ГИС). Тя е изградена и преминава успешно през тестовете на нейните функционалности и модули. Предстои обучение на екипа на ВиК - Шумен за работа със специализирания софтуер. Проектът за географска информационна система е насочен към по-ефективно управление, експлоатация и поддръжка на ВиК мрежите и съоръженията.

Географската информационна система на ВиК - Шумен се състои от специализирани модули, които практически обхващат цялата дейност на дружеството - от справките и първичните анализи на данните от измерванията по водопроводната мрежа до управление на активите, контрол на приходните водомери и управление на водомерните зони, активен контрол на течовете и управление на спирателните кранове.

Системата позволява съхраняване и осигуряване на информация за ежедневната дейност по експлоатацията и поддръжката на ВиК мрежите и задачите, които изпълняват екипите. Тя дава възможност и за интерактивна комуникация с клиентите, които сами ще могат да регистрират сигнали за аварии и други експлоатационни събития. След разпределяне и обработка на сигналите потребителите ще бъдат уведомявани за работата по техния конкретен сигнал. Като се използват функционалностите на тази система може сериозно да се намали времето за локализиране и отстраняване на авариите и да се осигури по-стриктен контрол върху сроковете и качеството на работа.

В изпълнение на изискванията на Регламента на ЕС за защита на личните данни на клиентите на дружеството, които подават сигналите за аварии, модулът съдържа необходимите технически и организационни мерки за защита на данните.

"С внедряването на ГИС, проект, финансиран от Оперативна програма "Околна среда", ние правим значима стъпка в посока изграждане на модерно ВиК дружество. Така по-ефективно ще планираме, изпълняваме и контролираме нашата оперативна дейност и ще подобрим обслужването на клиентите", коментира Жанета Панайотова, управител на ВиК - Шумен.

     
Източник: Български ВиК Холдинг; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Български ВиК Холдинг   ВиК - Шумен   ГИС   ВиК мрежи   ОПОС  

Област: ВиК  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG
ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИЯ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...