Water Bulgaria  

Демонстрираха операции по отстраняване на нефтен разлив и твърди отпадъци във Варна - 24.03.2022

24.03.2022   |   Начало»Събитията
 

На 23 март т. г. във Варна се проведе заключителното събитие по проект "Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на пристанищни приемни съоръжения (ППС) в българските пристанища за обществен транспорт с национално значение". 

От думите на заместник-министъра на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов стана ясно, че Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) е един от най-ефективните бенефициенти по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020. Една от отговорностите на ДППИ е да поддържа сили и средства за участие в спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, извършвани в акваториите на пристанищата за обществен транспорт – държавна собственост, в съответствие с Националния план за защита при бедствия. 

"В изпълнение на тези задължения ние доставихме възможно най-модерното оборудване за отстраняване на нефтени разливи и твърди отпадъци от морските и речни акватории на пристанищата. Сега е важно усилията ни да срещнат активна подкрепа от отговорните органи, които в Плановете за защита при бедствия да регламентират ясно взаимодействието между участниците в операциите", коментира генералният директор на ДППИ Анна Натова.

Бяха представени две успоредни демонстрации с различни по вид съоръжения за превенция и реагиране при експлоатационни и аварийни замърсявания. При едната операция присъстващите наблюдаваха почистване на нефтен разлив - операторите показаха разпъването на бонови заграждения за ограничаване на нефтени разливи, след което екипажът демонстрира как се извършва самото почистване чрез плавателен съд, оборудван със скимър. При втората демонстрация гостите наблюдаваха почистване на замърсяване с плаващи битови отпадъци - операторите демонстрираха разгръщането на бонови заграждения за ограничаване на замърсения участък чрез плавателен съд, оборудван с лъков колектор.

     
Източник: ДППИ

Ключови думи: ДППИ   нефтен разлив   твърди отпадъци   пристанищни приемни съоръжения  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...