Water Bulgaria  

Центърът за компетентност за чисти технологии положи първа копка на новата си технологична сграда

24.03.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 23 март т. г. Центърът за компетентност "Clean & Circle" проведе церемония по първа копка на технологичната си сграда, разположена в кампуса на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в кв. "Лозенец", водещ партньор по проекта.

Изграждането на сградата е част от проекта "Чисти технологии за устойчива околна среда – води, отпадъци, енергия за кръгова икономика" по договор за безвъзмездно финансиране BG05M2OP001-1.002-0019. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. В Центъра за компетентност над 100 изследователи и млади учени вече разработват технологии с готовност за тяхното реално приложение. 

"Този проект има възможност да се превърне в пример за това каква може да бъде ползата от обединяването на науката с необходимостите на бизнеса и обществото", коментира ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. дфн Анастас Герджиков.

Сред гостите на събитието бяха ректорите на партньорските университети (Лесотехническия университет и Университета по архитектура строителство и геодезия), директорите на партньорските институти на БАН, деканите на природонаучните факултети на СУ, както и представители на бизнес партньорите в проекта в лицето на Васил Тренев – директор на Софийска вода, част от Veolia и Невена Лазарова – зам.-директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъци и представители на ОП "Наука и образование".

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   чисти технологии   отпадъци   води   кръгова икономика  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...