Water Bulgaria  

Европейският пазар на водни помпи ще надхвърли 848 млн. щатски долара до 2030 г.

11.11.2021   |   Новини
 

Европейският пазар на водни помпи се очаква да нараства средно с 1,8% на година в периода от 2020 до 2030 г. и приходите да се увеличат от 707,2 млн. щатски долара през 2020 г. до 848,3 млн. щатски долара през 2030 г., сочи доклад на P&S Intelligence. Основните причини за това увеличение ще бъдат ускореният темп на урбанизация, растящите разходи на потребителите и спадането на нивото на подпочвените води.
 
Търсенето на водни помпи в Европа е обусловено главно от ускорената урбанизация. По данни на Световната банка градското население в ЕС е нараснало от 334 222 735 души през 2019 г. до 335 651 231 души през 2020 г., като близо 0,427% от населението на ЕС е живеело в градски райони. Това кара правителствата на страните от ЕС да се фокусират върху подобряването на съществуващата ВиК инфраструктура. Редица компании от сектора предлагат нови продукти, за да повишат конкурентоспособността си.
 
По данни на P&S Intelligence през 2020 г. най-голям дял от пазара на водни помпи в ЕС се е падал на Германия. Това се дължи на строгите закони за преработка на отпадните води, към които трябва да се придържат дори и домашните инсталации в страната. Растящата нужда да се намали енергопотреблението на помпите в пречиствателните станции се очаква да стимулира търсенето на енергоефективни водни помпи.

     
Източник: P&S Intelligence; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: P&S Intelligence   водни помпи   ЕС  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...